Burkina Faso

Corona-sult

I Burkina Faso balancerer valget mellem konsekvenserne af corona-smitte og en nedlukning af samfundet på en knivsæg. Her er ingen hjælpepakker eller ekstra feriepenge, og mange er i risiko for at  sulte, hvis samfundet lukkes helt ned.

Caritas Danmarks partner i Burkina Faso taler om corona-sult, som en konsekvens af at samfundet lukkes ned. I det vestafrikanske land lever mange fra dag til dag og har ikke en opsparing, som trække på, hvis der indtægt og livsgrundlag pludselig forsvinder .

Valget mellem at lade virussen få frit spil og lukke landet ned, er derfor et umuligt valg mellem to onder.

Burkina Faso registrerede det første corona-tilfælde den 9. Marts. Kort efter blev befolkningen pålagt en masse restriktioner, som fik store dele af landets økonomi til at gå i stå.  Det alvorlige og potentielt endnu mere dødelige følger af dette fik imidlertid regeringen til at åbne langsomt op igen.

Corona stopper ikke terroristerne
Burkina Faso har siden 2015 været plaget af adskillige terrorangreb fra forskellige jihadistiske grupper, og coronavirussen har desværre ikke lagt en dæmper på terrorismen. Tværtimod har er angrebene i den østlige del af landet taget til i styrke, og har skabt yderligere usikkerhed for befolkningen. 

Lignende historier